שלום, אורח
קטגוריות
1. קישואים במילוי גבי× ת ריקוטה וטפא× ד זיתים ירוקים של פרסקו
2. צ× צ× ת טעמים של פרסקו חצבה
3. שבלול פילו - מאפה תרד גבי× ות וממרח עגב× יות שרי מיובשות של פרסקו
4. פסטה פסטו פרסקו וירקות ים תיכו× יים של שף סהר רפאל
5. אר× ג'י× י פסטו של פרסקו - כדורי אורז בציפוי פריכ ממולאים בפסטו ברוטב טחי× ה סומק שף סהר רפאל
קישואים במילוי גבי× ת ריקוטה וטפא× ד זיתים ירוקים של פרסקו
מרכיבים
3 קישואים
200 גרם גבי× ת ריקוטה
2 כפות טפ× ד זיתים ירוקים של פרסקו
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
1 שן שום כתושה
אופן הכ× ה
חותכים את הקישואים ל- 5, ובעזרת כף פריזאית מוציאים מהחלק הפ× ימי של הקישוא.
מטפטפים מעל מעט שמן זית,מלח ופלפל ואופים בת× ור שחומם לטמפ' של 180 מעלות במשכ 15 דקות.
לאחר שהקישואים מוכ× ים מ× יחים אותם בצד שיתקררו.
מערבבים את גבי× ת הריקוטה עם טפא× ד של זיתים ירוקים של פרסקו ומתבלים במלח, פלפל ושום.
באמצעות שקית זילוף ממלאים את הקישואים בתערובת גבי× ה וטפא× ד באופן שתערובת הגי× ה תבלוט מעל לקישוא.
מגישים ו× ה× ים.
המלצת השף
אפשר לקשט את המ× ה עם עשבי תיבול טריים, לכסות בפרוסה דקה של קישוא קלוי, אגוזי מלכ או כל דבר המשתלב עם טעמי הקישוא ומטבל הגבי× ה.
צ× צ× ת טעמים של פרסקו חצבה
מרכיבים
ממרח עגב× יות מיובשות של פרסקו
טפא× ד זיתי קלמטה של פרסקו
פסטו של פרסקו
חציל קלוי על אש חשופה
גבי× ת פטה כבשים
פלפלים קלויים
שמן זית מלח גס
אופן הכ× ה
קולפים את החציל הקלוי ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מ× יחים במס× × ת עד להגרת כל ה× וזלים.
בי× תיים מועכים גבי× ת פטה לקערית קט× ה , קולפים את הפלפלים הקלויים וחותכים אותם לקוביות.
מתחילים לסדר את כל המרכיבים בשכבות בצ× צ× ת:
מתחילים עם החציל הקלוי, מעליו שכבה של ממרח עגב× יות מיובשות של פרסקו.
ממשיכים עם גבי× ת הפטה ומזליפים מעליה מעט שמן זית.
מעל גבי× ת הפטה מ× יכים שכבה של פלפלים קלויים ומסיימים עם ממרח טפא× ד זיתי קלמטה של פרסקו.
המלצת השף:
בצ× צ× ת שילוב של טעמים × פלאים – אפשר לאכול שכבה שכבה, או מספר שכבות יחד.
שבלול פילו - מאפה תרד גבי× ות וממרח עגב× יות שרי מיובשות של פרסקו
מרכיבים
חבילת עלי פילו
200 גרם גבי× ת פטה
100 גרם גבי× ת מוצרלה בפאלו
100 גרם גבי× ת עיזים
עלי תרד
חמאה
ממרח עגב× יות שרי מיובשות פרסקו
אופן הכ× ה
מכי× ים תערובת הגבי× ות.
בסיר קטן מחממים את החמאה עד שהיא × עשית × וזלית.
לוקחים 2 עלי פילו, מברישים בחמאה ומ× יחים אחד על הש× י.
מ× יחים שכבה מתערובת הגבי× ות בקצה עלי הפילו לכל האורכ.
מורחים ממרח עגב× יות שרי מיובשות של פרסקו על תערובת הגבי× ות ומעל עלי תרד.
מגלגלים את הבצק ומעצבים אותו כשבלול, מברישים שוב בחמאה ואופים על תב× ית מכוסה ב× ייר אפייה בת× ור שחומם לטמפ' של 180 מעלות במשכ 11 – 14 דקות, עד שהבצק זהוב מכל צדדיו.
אוכלים מיד, בתאבון!
הצעת השף
אפשר להגיש עם מעט יוגורט טבעי ואו טפא× ד זיתי קלמטה של פרסקו.
פסטה פסטו פרסקו וירקות ים תיכו× יים של שף סהר רפאל
מרכיבים
פסטה ארוכה כגון פטוצ'י× י או מפלדי× ה (פסטה דומה לפטוצ'י× י בעלת קצוות מסולסלים)
3 כפות פסטו של פרסקו
20 עגב× יות שרי חצויות
3שי× י שום פרוס
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
10פיטריות שמפי× יון פרוסות
1 חציל קטן חתוכ לפרוסות דקות
3 תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות.
רבע כוס יין לבן
ע× ף טימין
אופן הכ× ה
טיפ להכ× ת פסטה: כדאי להכין את כל המרכיבים מראש ורק אז להתחיל בהכ× ת המ× ה. חובה להקפיד על הוראות ההכ× ה של יצרן הפסטה, כדי לא לקבל פסטה דביקה או קשה מדי.
כדאי להכין את הרוטב לפ× י הכ× ת הפסטה.
במידה ומכי× ים את הפסטה לפ× י הרוטב: מכ× י× ים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסס× × ים את המים ומקררים. על הפסטה המסו× × ת יש לשים מעט שמן ק× ולה כדי שהיא לא תדבק.
את הפסטה המוכ× ה מחממים במים רותחים דקה או שתיים מיד אחרי שמוסיפים את העגב× יות לתערובת הירקות.
הכ× ת המ× ה
מחממים מחבת על אש בי× ו× ית, מוסיפים את השמן זית ומטג× ים את החצילים עד כדי הזהבה. מוסיפים את הארטישוק וומטג× ים קלות עד שהארטישוק מתחיל להתרככ קלות. מוסיפים את הפטריות ואת השום וממשיכים לבשל במשכ כ – 2 דקות. מוסיפים את העגב× יות, מטבלים במלח ופלפל. כאשר תערכות הירקות מתרככת, מוסיפים יין לבן ורוטב פסטו של פרסקו. בודקים שהטיבול × כון, מתק× ים במידה וצריכ ומורידים מהאש.
כשהפסטה מוכ× ה, מסס× ים את המים ומעבירים את הפסטה למחבת יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים מעט טימין ומגישים.
כדאי לגרד מעל גבי× ת פרמזן ולאכול.
אר× ג'י× י פסטו של פרסקו - כדורי אורז בציפוי פריכ ממולאים בפסטו ברוטב טחי× ה סומק שף סהר רפאל
חומרים (כ - 30 כדורים)
חצי ק"ג אורז עגול
600 מ"ל מים
4 כפות פתיתי מוצרלה בפאלו
ע× ף טימין קצוץ
ירקות קלויים בת× ור או על האש קצוצים(פלפל , חציל)
2 שי× י שום קצוצים
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
צ× צ× ת רוטב פסטו טרי של פרסקו
4 ביצים
שמן לטיגון
200 גרם פירורי לחם זהובים או פ× קו (פירורי לחם יפ× י)
טחי× ה
4 כפות טחי× ה גולמית
1 כף דבש
חצי כפית מלח
כפית סומק
רבע כוס מים
אופן הכ× ה
שוטפים היטב את האורז ומבשלים עם המים בסיר במשכ 8 דקות על להבה גבוהה. ממשיכים בבישול האורז במשכ ו9 דקות על להבה × מוכה (אין בעיה אם חלק מהאורז × דבק לסיר).
מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מוסיפים את כול חומרי הגלם למעט רוטב פסטו, ביצים ופירורי הלחם.
הכ× ת כדורי האורז
משמ× ים את הידיים לפ× י.
לוקחים מתערובת האורז ומכי× ים כדור (50 – 70 גר' מתערובת האורז). במרכז הכדור יוצרים גומה וממלאים אותה ברוטב פסטו טרי של פרסקו. סוגרים את הכדור ומגלגלים בעדי× ות. מ× יחים את הכדור בצד ומכי× ים כדורים משאר התערובת.
בקערה × פרדת מכי× ים ביצים טרופות ולצידה צלחת עם פירורי לחם.
טובלים את הכדורים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטג× ים עד להזהבה.
הכ× ת הטחי× ה
מערבבים בקערה את טחי× ה גולמית, דבש, מלח וסומק ומוסיפים מים תוכ כדי ערבוב.
חשוב לזכור – טחי× ה מכי× ים עם מים קרים.
הגשה
בצלחת עמוקה שמים מעט טחי× ה ומעליה מסדרים בערימה את כדורי האורז.
מקשטים עם מעט טחי× ה מעל ומגישים.
בתאבון
אודות פרסקו
פרסקו, בבעלות משפחת שטרן ממושב חצבה שבערבה, הי× ה החברה המובילה בישראל בייצור ושיווק רטבים על בסיס צמחי תבלין טריים.
ב× וסף, מתמחה החברה בייצור ושיווק עלים צעירים, חסה ותערובות סלטים שטופות ומוכ× ות למאכל תחת שם המותג "פרסקו חצבה 2006" ועבור מותג הבית של רשת שופרסל.
ב× י המשפחה, דור ש× י ושלישי לחקלאים הקימו משק לגידול תבלי× ים טריים, אשר הפכ אותם למומחים ומובילים בע× ף התבלי× ים הטריים.
המוטו של פרסקו: הצרכ× ים בכל מקום בארץ מקבלים תוצרת טרייה, איכותית ומוכ× ה למאכל ובטעם של "הרגע × קטף".
פרסקו פועלת תחת פיקוח המחמיר של משרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה ותחת תק× ים בי× לאומיים מחמירים.
אתר החברה: www.frescofarm.co.il
לפרטים × וספים: רואי כרמלי, רו× ן הלל תקשורת ויחסי ציבור 052-8312310
www.ronenhillel.co.i
אודות רונ ן הלל
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה